dilluns, 11 de juny del 2018

El celler modernista

Lloc: 
El celler modernista


Horari de la visita: 
11:35 - 12:35h
Com arribar-hi? 
Avui hem anat al Celler modernista. La visita la teniem a les 11:30. A les 10:20 hem sortit de la classe i hem anat a la parada de bus. Allà l'hem agafat a les 10:30 per arribar a les 11. Un cop allà, hem esmorzat durant uns 25 minuts. Seguidament hem anat cap al celler ja que la visita començava a les 11:35.

Què hem descobert?
Al Celler modernista ens han explicat moltes coses. Una d'elles era que el celler l'havia construït Cèsar Martinell. Cèsar Martinell era un home que havia sigut alumne d'Antoni Gaudí. El estil que es va utilitzar per construir el celler va ser el noucentisme que era un estil que pretenia portar Catalunya a un nou segle. També, hem descobert que Sant Cugat es dedicava al camp i el que més es conreava era el raïm, per a fer vi. Hi havia un terrible insecte, anomenat fil·loxera. El que feia aquest insecte era destruir els camps de vinya. Va aparèixer al 1887. 
Procés d'elaboració del vi:
El raïm es trepitjava amb la trepitjadora i es recollia amb un colador on es treien els petits trossos que havien quedat. Aquests trossos no es tiraven, es recollien i es feien servir per noves collites.

Quin valor destaquem?
La cosa que més ens ha sorprès ha sigut que hi hagués un insecte específic que destruïa els camps de vinya i va produir una catàstrofe econòmica.




Foto del dia

On es guarda el vi

Pista:
On l’ajuda pots aconseguir, el repte podràs obtenir.

Testimonial: 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada