dimecres, 13 de juny del 2018

CAN MONMANY

LLOC:





HORARI DE VISITA:


10:00-11:30h


COM ARRIBAR-HI?:


Hem agafat un tren a les 9:15h cap a Valldoreix, una vegada allà hem agafat un bus per anar a Can Monmany. Hem tardat 30 min en arribar. Al acabar hem agafat un altre cop el bus que ens ha deixat a prop de l'estació per poder agafar els ferrocarrils i poder tornar a l'escola.













QUÈ HEM DESCOBERT?:


Hem descobert una mica d'història sobre Can Monmany.

Francesc d'Oliva Monmany va ser qui va començar a cultivar vinyes. Seguint cultivant va arribar a guanyar grans quantitats de diners, ja que els venia molt fàcilment ( el vi.... ) I va construir una masia i li va posar el seu cognom. Però va haver-hi una època que va haver-hi una plaga d'insectes fil·loxeres de França, i van començar a menjar totes les vinyes i així en Francesc va anar perdent diners i va decidir vendre la majoria de terrenys i va començar a plantar hortalisses, .... 
Ara hi ha una cooperativa que s'anomena l'ortiga. Aquesta, planta hortalisses ecològiques i d'aquí poc introudirant els fruits.
 Hi ha un hivernacle aquest és una construcció més o menys permanent que permet modificar el microclima del seu interior i permetre el conreu de vegetals en millors condicions o fora d'època.
També hi ha uns terrenys on hi cultiven bastantes families, perquè com estan al a pur doncs intenten aprendre una mica d'agricultura així poden trobar un treball d'agricultor i poder alimentar-se. 
A demés ho venen, hi ha dos maneres de vendre-u:  per les xarxes d'Internet, exactament per una web: http://www.lortiga.cat/  o per els mercats de Valldoreix cada dissabte, allà hi venen.
Ho pesen i depèn del pes doncs li posen un preu i ho emmagatzeme i fins el dia que ho venguin. 
...  QUIN VALOR DESTAQUEM?:




FOTO DEL DIA:


Recull els moments no els objectes.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada