divendres, 15 de juny del 2018

Carns Corella

Lloc: 
Avui hem anat a Carns Corella de Sant Cugat.


Horari de la visita: 
L'horari de la visita era de 10:00 a 11:30.

Com arribar-hi? 
Quan hem arribat a l'escola, hem passat llista i seguidament hem agafat un autobús privat que ens ha portat fins a Carns Corella.


Què hem descobert?
1. Avui més que descobrir, hem fet varies: 

Primer, ens han fet posar una mena de bata de plàstic, un gorro de plàstic i bosses del plàstic als peus: per a no embrutar-nos.

2. Hem anat a la part de dalt de l'obrador i ens han ensenyat a fer pizzes a mà, croquetes a mà i a tallar ceba. Tot això ho hem fet amb unes màquines especials que tenien. Per exemple:

    • Per a fer les croquetes hi havia una màquina que ajuntava els ingredients (no penseu que és tot industrial, els ingredients eren naturals) i treia les croquetes amb la seva forma allargada. Després tu havies d'arrebossar-les. Quan acabaves una safata, havies de posar-la en una altre màquina per posar el plàstic.
    • Per a les pizzes, no necessitaves cap màquina. Tot era a mà. Agafaves la massa i tu posaves els ingredients. Després havies de posar-li un plàstic perquè es conservés. No havies de posar-la al forn perquè això ja ho farien els clients que compressin la pizza.
    • Per a la ceba, quasi no havies de fer res ja que hi havia una màquina que et tallava la ceba (era molt útil). Tu posaves la ceba dins la màquina i ella te la tallava en trossos petits.
    3. Hem anat a la part de baix de l'obrador i ens han ensenyat les cambres on guardaven el menja. Eren una espècie de neveres/congeladors que mantenien el menjar estable. Allà hi havien porcs, vedelles, xais, pollastres....

    4. Després ens han ensenyat a tallar i a pelar pollastres. Hem hagut de fer un repte que era tallar el cap d'un pollastre. Això ho ha fet el Ferran. 

    5. I per últim, ens han ensenyat com fan les salsitxes i les botifarres. Posant bodells de xai, acumulaven la carn de porc i la posaven amb la seva forma.

    Personalment, ha sigut la visita que més ens ha agradat de tota la setmana. Ha sigut molt divertida!
    Quin valor destaquem?
    Lo que trobem més important es que preparen la carn a mà no com altres empreses que preparen el menjar industrial. Els animals creixen en semillibertat no com altres animals en altres empreses . No hem tingut que prendre apunts perquè no es necessitava, cada moment de la experiència es recordada. Hi ha hagut moments donava fàstic veure els animals o els òrgans en les caixes on en les parets, però ha sigut una experiència impressionant.
    Hem après com feien les pizzes, les croquetes i les alites de pollastre. També hem après que els animals són sacrificats quan tenen un any i tres mesos però normalment es sacrifiquen als 10 mesos, es menys econòmic però es més ecològic.
    Tota la empresa treballa com un ràpidament com si tots fossin un. Era impressionant que parts s’utilitzen dels pollastres i de diferents animals, i el més important que estem menjant altres éssers vius.

    Testimonial:

    La foto del dia: 
    Pot semblar el final, però només és el principi.













    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada